Betalningslösningar på nätet

 
Konsten att betala på internet. Idag är det enkelt för alla att kunna klicka hem varor eller tjänster på nätet. Något som tidigare har varit väldigt krångligt och läskigt för många (att dela med sig av t.ex kortuppgifter). Dem flesta e-handlare idag använder krypterade betalningstjänster som t.ex Klarna, Qliro eller PayPal. Detta både för din säkerhet samt för en enklare upplevelse. Dessa företag är specialister på betalningslösningar och har gjort det så mycket enklare för dig som konsument att göra dina köp snabbt, smidigt och säkert.


Vanligast i Sverige bland e-handlar är just nu Klarna som har tagit enorma marknadsandelar med sina ”smootha” betalningslösningar där du kan välja bland faktura, betala senare, delbetalning eller betala direkt. Dem har även en enkel och smidig app där du kan se status för alla dina onlineköp på samma ställe!

Internationellt används ofta PayPal vilket är en gammal spelare, från börjar ägdes PayPal av eBay och användes exklusivt där. Men nu är PayPal friköpt och används av flera e-handlare världen över. PayPal använder sig av ett system där man som kund kan koppla sitt betalkort till ett PayPal konto som man använder vid köp på nätet. Du behöver alltså aldrig lämna ut dina kortuppgifter om du väljer PayPal som betalningslösning (förutom till paypal själva), smart va?

Tänk på!
Använder sig siren du tänkt handla från ingen känd betalningslösning kan det vara smart att inte handla där då chansen att det inte är en legitim e-handel ganska stor. Men självklart finns det undantag, oftast kan en enkel googling ge dig svaret om man törs handla från en hemsida eller inte.

Allmänt | |
Upp